Di sebalik sebuah organisasi Mossad : agen rahsia Yahudi - Shariman Wahap 1977- (Hijjaz Records Publishing, 2018)
Selama ini, kita sering dihidangkan dengan cereka-cereka fiksyen mengenai kisah-kisah penyiasatan, pengintipan dan organisasi rahsia negara-negara tertentu. Nama-nama seperti FBI, CIA dan KGB juga bagai sudah tidak asing lagi dengan kisah-kisah ini sehingga kita hampir 'terbiasa' dengan rancangan-rancangan jahat dan plot-plot 'rahsia' mereka. Mossad bukan satu kisah fiksyen yang direka bagi mengaut sebarang keuntungan komersial. Tetapi ia adalah sebuah organisasi musuh yang mempunyai reputasi cemerlang dalam perancangan mereka bagi menghancurkan Islam!