Rambutan Kuala Lumpur - Enchelah Rajadewa 1964- (Institut Terjemahan dan Buku Malaysia, 2016)
Kalau novelis seperti Pak Sako, A.Samad Ismail, Keris Mas, A.Samad Said dan Anwar Ridhwan umpamanya bercerita tetantang penentangan terhadap penjajahan; pergelutan membangunkan kemerdekaan, dan pengalaman membangunkan kemerdekaan, dan pengalaman manusia merdeka, pengarang muda ini memerikan anjakan nilai-nilai, pergeseran sosial, serta masalah ketenteraman penduduk (terutama rakyat biasa yang miskin) akibat daripada perubahan persekitaran, dan tuntutan pembangunan kota