Kaulah adikku - Peng Xuejun (Institut Terjemahan & Buku Malaysia, 2017)
Kaulah Adikku mengisahkan perjalanan hidup seorang gadis yang sedang menginjak dewasa dalam latar adat dan budaya etnik minoriti Miao. Karya ini sarat dengan kesederhanaan dan kesempurnaan yang begitu mengagumkan. Karya ini juga pernah memenangi anugerah novel sastera kanak-kanak cemerlang Song Qingling. Filem adaptasi novel ini pula meraih Anugerah Baiyulan (Bunga Magnolia) dan Anugerah Baihe (Bunga Bakung)