Hang Tuah catatan Okinawa - Hashim Musa; Rohaidah Kamaruddin (Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2015)
Hang Tuah: Catatan Okinawa terbitan UPM Press adalah sebagai bukti bahawa Hang Tuah sebagai wira melayu bukan hanya cerita dongeng