Kronikel One Piece - Amir Zayyanid (Patriots Publication, 2019)
Meneladani budaya pemahir-pemahir teori siri 'Budak Getah' sambil seupaya mungkin menuruti piawai penulisan akademik, naskhah ini cuba menguis langsir hiburan dan menyuluhkan lensa ke arah dua pemain teater ilmiah dalam magnum opus Eiichiro Oda ini; iaitu sejarah dan biografi dunia lanun.