Bercakap dengan kucing - Nordin Saad 1953- (Institut Terjemahan & Buku Malaysia, 2013)
Puisi-puisi di dalam buku ini digarapkan dengan bahasa yang mudah tanpa mengabaikan keindahan bahasa dan nilai puitisnya. Tema-tema puisi yang diangkat dalam kumpulan puisi ini berkisar tentang dunia remaja seperti cinta, kasih sayang, kekeluargaan, kemasyarakatan, patriotisme, agama dan bahasa. Kumpulan puisi ini dapat mendekatkan golongan remaja yang menghadapi kekangan, kesukaran memahami dan menangkap maksud yang tersirat di dalamnya untuk meminati puisi