Mencabar teori konspirasi - Ibn Jawi; Wong, Ayman Rashdan (Patriots Publication, 2018)
Kini ia seolah-olah menjadi fardhu ain bagi setiap rakyat Malaysia yang beragama Islam. Ia dibicarakan seperti bakal penyelamat ummah. Ada beratus buku best-seller lahir seperti cendawan selepas hujan. Ustaz-ustaz yang membahaskannya pula mengecapi kemahsyuran dan pengikut yang tidak mampu mereka bayangkan. Tapi nanti dulu, ada sesuatu yang tidak kena pada teori yang dipeluk oleh umat sejagat. Teori ini tidaklah sesuci yang dibayangkan. Teori ini ada sisi gelap yang menunggu masa dibongkarkan. Justeru, Ibn Jawi dan Ayman bekerjasama untuk mencabar teori yang sudah lama dipeluk seperti wahyu oleh kebanyakan kita.