350 milliones de segundos en Malasia desordenadas memorias de un diplomatico Venezolano = 350 Juta Saat di Malaysia : kenangan seorang Diplomat Venezuela - Guzman, Manuel (Institut Terjemahan & Buku Malaysia, 2018)
Buku ini menghimpunkan perkongsian pengalaman dan kenangan yang sarat dengan gugusan pemikiran dan wawasan seorang diplomat yang telah berkhidmat dan menetap di Malaysia selama lebih daripada satu dekad. Kepelbagaian kisah dan pengalaman yang dipaparkan pastinya akan menyumbang ke arah keunikan autobiografi ini. Buku ini berada di pasaran sewaktu Malaysia meraikan 60 tahun kemerdekaan, iaitu sewaktu jalan-jalan di sekitar Kuala Lumpur serta bandar di seluruh Malaysia mengibarkan jutaan bendera bersempena Kemerdekaan Negara yang ke-60. Buku ini juga merupakan penghormatan penulis kepada negara ini, mengambil sempena perjuangan yang panjang demi mencapai kemerdekaan serta rasa bangga rakyat negara ini yang bebas merdeka