Dunia tanpa tembok II - Wong, Ayman Rashdan (Patriots Publication, 2019)
Dunia sedang mengalami perubahan besar yang dikenali sebagai keruntuhan orde antarabangsa liberal. Kewibawaan sistem antarabangsa yang dibina oleh Amerika Syarikat sejak tahun 1945 berdasarkan demokrasi liberal, ekonomi pasaran dan hak asasi manusia kini menerima cabaran hebat daripada kebangkitan pemimpin-pemimpin "strongman", dasar perlindungan ekonomi dan semangat populisme-nasionalisme. Apa yang berlaku kepada globalisasi dan dunia tanpa sempadan yang digempar-gempurkan pada tiga dekad kebelakangan ini? Adakah orde dunia baharu yang akan lahir ini lebih baik daripada orde lama, atau sebaliknya? Dengan menggunakan tiga kunci ilmu geopolitik, yakni KUASA, GEOGRAFI dan IDENTITI, buku ini akan merungkai persoalan-persoalan besar tentang hubungan antarabangsa masa kini.