Cerpen-cerpen Kelantan - Nurul Amirah Abdul Rahim (Siri antologi cerpen negeri, 2017)
Sebut saja 'ike singge, ule cicoh budu', pasti kita dapat mengagak asal usulnya dan semestinya menggiurkan penggemarnya. Asalnya tidak lain tidak bukan dari salah sebuah negeri Pantai Timur Malaysia ini sememangnya kaya dan terkenal dengan aneka citra makanan serta keunikannya yang tersendiri. Justeru, himpunan 11 cerpen menarik hasil nukilan barisan penulis hebat telah mengangkat negeri Cik Siti Wan Kembang ini dengan pelabagai tema pasti mencuit hati pembaca. Olahan jalan cerita yang cukup menarik, sekali gus membawa pembaca menelusuri dari satu halaman ke halaman berikutnya. Adunan kisah percintaan, kekeluargaan dan budaya menjadikan antologi cerpen ini sesuai untuk semua lapisan masyarakat. Ia juga berjaya membawa pembaca menyelami negeri ini dengan lebih mendalam dengan dialek yang diketengahkan.