Budaya harian politik Sarawak - Awang Azman Awang Pawi (Penerbit Universiti Malaya, 2018)
Buku ini memancarkan isu-isu sosiopolitik Sarawak yang terus bergema dengan semangat zaman seawal tahun 2005 hingga berlangsungnya pilihan raya negeri Sarawak ke-10. Detik tersebut ialah pada akhir era pemerintahan Tun Abdul Taib Mahmud yang terkenal dengan agenda politik pembangunan. Pemerintahan 33 tahun sebagai Ketua Menteri Sarawak pula mempunyai idionsinkrasi yang tersendiri dan menarik untuk diteliti.