Pengekalan dan penyebaran budaya Cina di sebuah negeri Melayu peranan pertubuhan Cina di Kuala Terengganu - Tan, Yao Sua; Kamarudin Ngah (Strategic Information and Research Development Centre, 2012)
Role of Chinese associations in cultural transmission in Kuala Terengganu, Malaysia