(Dua) - Ema Deesyiaqis (Prolong Media, 2017)
Noura yakin, apa yang dialaminya hanyalah sebuah mimpi. Manakan tidak, di Malaysia mana ada musim sejuk, ladang gandum, kincir angin atau lelaki bermata biru, berambut perang bernama Vesa itu. Tapi, kalau itu semua mimpi, macam mana pula saat dia bangun tidur di katil bilik asramanya, jaket pemberian Vesa ada di tubuhnya? Stoking dan sandal yang disarungkan Vesa ada di kakinya? Kalau itu semua mimpi, kenapa ketika dia pulangkan semua pemberian Vesa itu, barang-barang itu tiada lagi dalam simpanannya? Antara mimpi dan realiti, Noura sendiri tidak pasti. Namun apa yang pasti, segala yang berlaku antara dia dan Vesa, bakal merungkai sebuah kisah yang akan mengubah hidup kedua-duanya.