Hidup ini popcorn! - Muhammad Yusof 1984- (Kata Pilar Books, 2018)
Hidup ternyata potongan-potongan babak yang rencam dan cacamarba. Dan kita adalah pelakon sekaligus penontonnya. Hidup ini Popcorn! menyorot babak-babak ini secara bersahaja tetapi tetap mengherdik. Sama ada hidup yang diterjemahkan menjadi filem, atau filem yang dikupas dalam perspektif hidup, ia tetap guru (dan musuh) yang menjadikan manusia lebih manusia. Dapatkan popcorn anda, duduk, dan nikmatilah. Sebuah tayangan berjudul: KEHIDUPAN