Akar bangsa budaya, naratif dan identiti - Muhaimin Sulam 1964- (Ilham Books, 2019)
"WAJIB BACA - rampaian tulisan yang wajib dibaca oleh anak semua bangsa. Pandangan, pengalaman dan ide seorang pemikir bangsa. Setuju atau tidak dengan fikrah Muhaimin Sulam adalah tanda pendemokrasian. Tanda percambahan fikrah. Sebuah buku yang telah disusun adalah himpunan pengalaman sosok pemikir bangsa untuk sesama kita jadikan rujukan. Mari bersama kita rayakan budaya ilmu!" -- Hishamuddin Rais, Pengarah Filem, Aktivis Demokrasi dan Penulis