Lahir untuk lari dari 7km ke 42km - Rezduan Bakar 1982- (Kasi Terbit Plt, 2020)
"Lari 5 km? Jauhnya.. Kalau saya, memang tak larat lari sejauh tu." . Ha... kita biasa mendengar ayat sebegini di kalangan rakyat Malaysia kan. Ramai menyerah kalah sebelum mencuba. . Sebenarnya semua orang mampu berlari jarak jauh. Bila kita percaya kita boleh lakukan, kita sudah pun berjaya daripada sudut mental. Tinggal buat persediaan daripada sudut fizikal pula. Buku ni menceritakan pengalaman Rezduan sendiri, macamana dia yg ada asthma, mula berlari 7km dan 5 km pd tahun 2013. Kemudian dia berusaha untuk buat larian full marathon dengan catatan masa kurang 6 jam. Selain pengalaman, setiap bab ada info larian yg akan memberi info teknikal, tips larian, teknik regangan, teknik latihan dan lain-lain.