Prinsip dan amalan perakaunan kos - Abd. Rahim Awang Kechik (Dewan Bahasa & Pustaka, 1997)
Buku ini menghuraikan prinsip-prinsip perakaunan kos serta amalannya dalam proses pengurusan. Strategi utama ialah bagaimana maklumat yang dianggap berkaitan itu dapat memberikan sumbangan dalam proses membuat keputusan yang menguntungkan sesebuah organisasi. Secara umum, kandungan buku ini memberikan maklumat perakaunan yang boleh digunakan oleh pihak pengurusan untuk membuat perancangan, kawalan dan keputusan lain.