Katak dan kodok - Maryati Mohamed (Siri haiwan dipersekitaran kita, 1998)
Dalam buku ini, dipaparkan beberapa spesies katak dan kodok, morfologinya, makanannya, habitatnya, perkembangan hidupnya dan pemuliharaannya.