Aqidah Islam menurut Al-Quran dan Hadis - Sayed Sabiq (Rangkaian Berkat, 2022)
Menerusi buku ini, penulis berusaha untuk menjelaskan ciri-ciri akidah yang betul dengan mengaitkan dengan penemuan sains supaya akal mudah memahaminya. Dengan itu, wahyu Rabbani dan akal manusia mampu berjalan seiringan dalam memartabatkan kehidupan manusia yang sempurna dari segi material.