Lakaran jiwa merdeka catatan dari Penjara Kajang - Chua, Tian Chang 1963- (Mentor Publishing, [2018], 2018)
Tian Chua, reformis yang memahat ingatan rakyat Malaysia dengan susuk tubuhnya yang kurus di depan trak meriam air berkimia pada zaman Reformasi. Naik turun mahkamah, keluar masuk lopak sudah menjadi sesuatu yang lumjuhua sepanjang temp. Namun, di sebalik imej berani yang ditonjolkan, Tian Chua memiliki jiwa seni yang halus. Tian Chua menggilap semula bakatnya dengan menghasilkan karya seni di sebalik tirai besi. Melalui pengamatannya, Tian Chua berkis kamatannya, Tian Chua berkis kilam, kisah, and semula bakatnya seni di sebalik tirai besi. yang berlaku. Meskipun jasadnya terkurung, Tian Chua tetap mempertahankan kebebasan jiwanya- kebebasan untuk memilih yang benar dan mulia, dan kebebasan untuk menolak yang salah dan korup.