Nanobendalir model matematik & penyelesaian - Anuar Jamaludin; Roslinda Nazar (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2020)
Buku Nanobendalir: Model Matematik & Penyelesaian ini memperkenalkan kepada pembaca model matematik bagi nanobendalir. Nanobendalir merupakan campuran pepejal-bendalir yang terdiri daripada nanozarah pepejal dengan bendalir asas. Nanobendalir boleh menjadi aspek penting dalam Revolusi Industri 4.0 kerana potensinya yang mempunyai beberapa kelebihan berbanding dengan bendalir asas.