Ini bukan klise II himpunan analisa terpilih seorang aktivis - Amin Iskandar (Gerakbudaya Enterprise, 2013)
Ini Bukan Klise II memuatkan rencana penulisan Amin Iskandar yang menampilkan pandangan, kritikan dan cadangan beliau mengenai permasalahan di Malaysia secara spesiﬁk. Antara isu-isu yang disentuh adalah politik di Malaysia, isu-isu semasa, perspektif orang Melayu dan agama. Buku ini merupakan siri kedua himpunan penulisannya selepas Ini Bukan Klise yang diterbitkan.