Somalia belang harimau besi : kisah benar perjuangan pahlawan negara demi keamanan sejagat - Mohd. Halim Khalid 1963- (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2021)
Buku Somalia: Belang Harimau Besi ini mengisahkan pengalaman dan perjuangan penulis dan rakan-rakan seperjuangan dalam mencurahkan khidmat bakti atas nama keamanan dan kesejahteraan insan sejagat, bersama-sama Batalion Malaysia Pertama (MALBATT I) di Somalia pada tahun 1993. Naskhah kisah benar keberanian pahlawan angkatan tentera Malaysia di Somalia ini dapat membetulkan kesilapan rakaman sejarah yang dipegang dan diketahui oleh banyak orang di dunia ini. Kehebatan pahlawan kita, iaitu tentera Malaysia, perlu diketahui oleh orang lain.