Prinsip pemerintahan dan kerajaan dalam Islam - Asad, Muhammad 1900-1992 (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2019)
Buku ini menggarap dan meninjau keungkinan ideal yang diilhamkan oleh Muhammad Asad ini dapat direalisasikan dalam era kontemporari.