Pemupukan hubungan etnik peranan ibu bapa dalam mendidik anak - Suresh Kumar N. Vellymalay (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2021)
Buku ini memberi penekanan kepada kepentingan peranan dan tanggungjawab ibu bapa dalam pembentukan nilai hubungan etnik dalam diri anak-anak selain membincangkan strategi-strategi yang boleh diaplikasi oleh ibu bapa untuk merealisasikan aspirasi ini. Buku ini juga mempunyai kepentingan yang tersendiri dalam menzahirkan generasi yang mampu menghayati makna perpaduan kaum di Malaysia.