Didik anak cemerlang petua untuk ibu bapa - Muhd. Kamil Ibrahim Prof. 1964- (Galeri Ilmu Sdn. Bhd., 2019)
Terdapat juga 15 anekdot perjalanan kehidupan penulis dalam menimba ilmu yang mahu dijadikan panduan. Ia kisah-kisah yang menceritakan kejayaan dan kegagalan yang dikaitkan dengan kejayaan akademik.