Asas fardu ain lengkap - Abu Hamdy Muhammad Hatta (Pustaka Azhar, 2018)
Apabila kita mencapai umur baligh, menjadi suatu kewajipan untuk mempelajari dan memahami semua hukum hakam ajaran Islam serta beramal dengannya. Ilmu yang wajib kita pelajari ini dinamakan fardhu ain (asas-asas) pengetahuan Islam.