Gerakan belot - Redcode (Siri x-venture akademi exobot, 2018)
Pengarah Michio, Timbalan Pengarah Nina Storm dan Dr.Da Vinci sama-sama turun padang ke pangkalan Pakatan Global untuk Kemanusiaan selepas insiden genting. Jeneral Huba menggunakan kebijaksanaan Dr. Da Vinci untuk menyerang balas Arcane Blades. Cain dan anak didiknya pula menjejakkan kaki di pulau yang menyimpan rahsia besar! Masih adakah harapan untuk menghadapi gerakan belot mereka?