Fitnah akhir zaman - Muhammad Asyraf Mohd. Ridzuan; Hamid Addin (PTS Publishing House, 2021)
Khabar perihal akhir zaman tidak membawa kita lebih mundur ke belakang. Khabar berkenaan tidak juga menjadikan umat hanya menanti kehadiran 'hero penyelamat' semata-mata. Menyalahkan 'zaman' sebagai cara melepaskan diri daripada mengislah umat. Bukanlah juga mencari-cari kemungkinan untuk dikaitkan dengan fakta yang diceritakan. Sebaliknya, khabar berkenaan akhir zaman adalah pembuktiaan kebenaran Rasulullah s.a.w., juga menjadi peringatan untuk kita menghadapi suasana semasa.