Al-Quran yang belum kita baca - Luqman Makhtar 1984- (Lidi Media Resources, 2021)
"Oh, ada ayat begini dalam al-Quran?!" Seolah-olah kita baru pertama kali membaca ayat itu. Pengalaman rohani ini sungguh mengasyikkan. Orang yang hafal dan faham al-Quran pun ada ketika melalui pengalaman ini. Para sahabat Nabi dahulu pun pernah alami. Menerusi lebih 50 kisah pendek dalam buku ini, penulis ingin berkongsi perasaan itu.