Mencari identiti budak surau - Mahmood Zuhdi Hj. Abdul Majid 1945- (Ilham Books, 2020)
Budak Surau adalah cerita hidup seorang budak kampung yang lahir dalam sebuah keluarga tradisional Melayu yang konservatif, dan bagaimana ia berusaha mengeluarkan dirinya dari kepompong asal tersebut tanpa melupakan hakikat bahawa dia sebenarnya sebahagian daripada kepompong itu. Perjalanan beliau yang penuh kisah, membentuk beliau sehingga ke tahap seperti hari ini, wajib dibaca oleh anak muda yang dahaga ibrah sebuah kembara mencari identiti, untuk makna sebuah kehidupan.