Pendidikan melestari ketahanan negara koleksi ucapan Leftenan Jeneral Datuk Haji Abdul Halim bin Haji Jalal, Naib Canselor Universiti Pertahanan Nasional Malaysia - Abdul Halim Jalal Leftenan Jeneral Datuk (Penerbit UPNM, 2020)
Buku ini menghimpunkan 19 sahifah terpilih Leftenan Jeneral Datuk Haji Abdul Halim bin Haji Jalal, Naib Canselor UPNM sepanjang tahun 2018-2020.