Gadis cuaca Tenki no ko = Weathering with you - Shinkai, Makoto 1973- (Kadokawa Gempak Starz Sdn Bhd, 2019)
Ketika musim panas, Hadoka; pelajar tahun 1 sekolah tinggi yang tinggal di pulau membawa diri ke Tokyo. Kota metropolitan yang padat dan dilanda hujan setiap hari telah mencorakkan takdir hidup Hodaka. Dia dipertemukan dengan Hina, gadis berkuasa misteri boleh ubah cuaca. "Lepas ni cuaca pasti cerah." Kisah merpati dua sejoli yang terpaksa 'memilih' hala tuju kehidupan dalam keadaan cuaca tidak menentu. Novel karya asal filem 'Gadis Cuaca' (Weathering With You') ditulis sepenuhnya oleh pengarah Makoto Shinkai.