Kecerdasan emosi anggota tentera - Mohd. Juraimy Kadir (Penerbit UPNM, Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, 2019)
[Buku ini] membicarakan tentang beberapa topik penting antaranya konsep kecerdasan emosi, pentingnya kecerdasan emosi, teori-teori emosi dan pelbagai lagi. Teknik dan panduan dalam buku ini berdasarkan kepada pelbagai sumber kajian ilmiah, kajian-kajian kes, pemerhatian dan rujukan daripada pakar bidang kecerdasan emosi.