Dialog dengan al-Quran - Al-Ghazali, Sheikh Muhammad (Jasmin Enterprise, 1998)
Buku ini menyeru kita agar berdialog dengan Al-Quran, dalam erti memahami dan menghayati kandungan sucinya yang merangkumi seluruh aspek kehidupan, sehingga kita layak mentadbir jagat raya ini menerusi ajarannya dan menolak ketepi peranan orang-orang kafir yang selama ini menguasai jagat raya ini.