Kanvas - Ayumi syafiqah (Prolog Media, 2017)
Bagi Ed, melukis adalah jiwanya. Cuma lukisannya bukan lukisan biasa-biasa. Lukisan dia "hidup" hingga menyebabkan orang sekeliling takut dengannya. Ed tidak ambil kisah dengan pandangan orang lain asalkan hidup dia tenang. Tapi apabila salah satu lukisannya tiba-tiba jadi nyata, ketenangannya mula berkocak. Bagi Kara, hidupnya bahagia bersama ayah yang penyayang dan teman lelaki idaman ramai. Namun segalanya musnah kerana sebuah tragedi. Tragedi yang buat dunia Kara dan Ed bertembung. Bersama, mereka mula mencari jawapan kepada setiap misteri dan persoalan. Persoalan yang tiada sesiapa yang tahu jawapannya dan misteri yang tiada sesiapa pun pasti penyelesaiannya. Tiada sesiapa, kecuali kanvas lukisan Ed.