Parut - Zahida Zarkasi (Prolog Media, 2016)
Dia sangkakan dia cuma terlibat dalam kemalangan biasa. Namun bila diberitahu apa sebenarnya yang terjadi, Haifa rasa segalanya amat luar biasa. Hidup yang selama ini biasa-biasa sahaja, tiba-tiba diselubungi misteri. Bagaimana dia yang asalnya berada di Lumut, boleh terdampar di Betong, Thailand? Macam mana pula, Najmi yang bertakhta di hati selama ini, boleh bertukar kepada Mikhail? Dan tiba-tiba pula, muncul Naimah yang mengaku menjadi teman baiknya. Tidak cukup dengan itu, hadir Asan, yang buat hidup Haifa berubah 100%. Semakin digali, semakin banyak rahsia yang ditemui. Yang pastinya, setiap rahsia itu semuanya saling berkait dengan Tok Timah. Apa sebenarnya semua ini?