Misteri van hitam - Amir Hamzah Aziz (Siri detektif cilik, 2020)
Misteri kemunculan van hitam mengemparkan dan menakutkan penduduk Kampung Selasih. Van hitam itu juga dikatakan mempunyai kaitan dengan van yang terjunam ke dalam gaung dan mengorbankan lima beranak 25 tahun lepas. Van hitam yang dikatakan berpuaka itu memerlukan 'korban' setelah sekian lama 'menyepikan diri'.