Bencana banjir aspek kesihatan mental dan fizikal yang perlu diketahui - Hasanah Che Ismail; Asrenee Ab Razak (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2020)
Sepuluh orang pensyarah perubatan dan tiga orang pelajar sarjana bergabung merangka satu penulisan tentang pengurusan kesihatan semasa dan selepas banjir. Buku ini sangat menarik kerana ada kepelbagaian topik spesifik tentang kesihatan, sama ada psikologikal atau medikal, dan semuanya disatukan oleh satu bencana. Setiap topik mengisahkan bagaimana timbul masalah kesihatan mental dan fizikal dalam suasana bencana dan garis panduan untuk menanganinya diperincikan.