Pembaharuan ketenteraan Uthmaniyyah era selim III - Mohd. Yusrizal Mohd Yunus; Ezad Azraai Jamsari; Ermy Azziaty Rozali (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2021)
Penumpuan penulisan ini bertujuan untuk meneliti situasi semasa kerajaan Uthmaniyyah pada akhir abad ke-18M, terutama menjelang pemerintahan Selim III, disamping mengkaji biografi dan sejarah pemerintahan baginda dalam meneraju kerajaan Uthmaniyyah.