Diakah jodohku? - Rohamiah Muda 1976- (Galeri Ilmu Sdn. Bhd., 2018)
Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri ... bait lagu yang biasa kita dengar. Ya itulah gambaran yang sebenar mengenai suami isteri. Namun, dalam masalah rumah tangga, bukan silap suami dan bukan isteri yang betul. Kedua-dua pihak ada khilaf dan salah. Bukanlah namanya perkahwinan jika rumah tangga sentiasa aman. Tetapi, kitalah sebagai insan yang diberi akal, berfikirlah secara tenang. Daripada sini, tercetus idea untuk penulis menghasilkan sebuah karya berkaitan kehidupan rumah tangga. Sebahagian daripada kisah di dalam buku ini adalah pengalaman penulis sendiri dan pengalaman orang di sekelilingnya yang berhadapan dengan dilema wanita yang bergelar isteri. Selain itu, dalam buku ini juga, penulis memberi sedikit suntikan kata-kata motivasi sebagai vitamin dalam mengharungi gelombang dalam kehidupan berumah tangga. Semoga buku ini menjadi panduan dan rujukan kepada pembaca seisi keluarga.