Harapan masih ada - Qamarul Nazrin Harun (Koleksi tarbiah sentap, 2019)
Bahagian pertama menceritakan hakikat jasad umat yang pernah berdiri teguh mentadbir dunia daripada kejahatan, sehingga membawa rahmat kepada sekalian alam. Dalam bahagian kedua pula, hakikat umat Islam hari ini yang menyesakkan jiwa dengan keruntuhan moral yang dahsyat diceritakan melalui secebis pengalaman. Tangan-tangan jahat yang merancang segala kerosakan di dunia ini didedahkan dalam bahagian ketiga, mengenali muslihat tipu daya terhadap umat Islam diharap dapat menyedarkan umat Islam dari tidur yang lena. Bahagian terakhir membawakan formula-formula yang diperlukan untuk bangkit semula, mencari harapan yang telah lama hilang dan menggerakkan jiwa sehingga tercetusnya evolusi tauhid yang dapat membina semula kekuatan dalam jasad umat Islam melalui sistem yang dibangunkan dengan paksi syariat dan aqidah.