Erti beragama yang hilang - Hasrizal Abdul Jamil 1975- (Iman Publication Sdn. Bhd., 2021)
Merungkaikan sudut-sudut beragama yang biasa dilakukan oleh seorang Muslim secara ritual seperti akidah dan ibadah, lalu menghubungkan sudut-sudut beragama yang kadang kala tidak dilihat sebagai suatu yang sama besar kepentingannya seperti akidah dan ibadah iaitu akhlak, perhubungan antara manusia dalam keluarga dan masyarakat. Turut menekankan bahawa perlu yakin masa depan ketamadunan dunia ini adalah untuk Islam lalu perlu bekerja keras untuk membangunkannya.