Teguran dari langit - Chee, Deanna (Must Read Sdn. Bhd., 2019)
Aku yang dahulu bukanlah aku yang sekarang. Tidak pernah aku terlintas untuk berhijrah daripada jahil menjadi tahu. Daripada membenci ajaran agama, menjadi pemuja nombor satu. Tapi kini aku sudah kembali. Kembali kepada fitrah. Namun jalannya bukan mudah. Dicaci, dihina, dipulau, dibuang, sampaikan aku jatuh terduduk di titik paling bawah. Noktah. Sehinggakan aku 'ditegur' sesuatu. Kerana 'teguran' itu, aku bingkas bangkit. Kerana 'teguran' itu, aku terus berlari dan tidak berpaling lagi. Baca dan carilah 'teguran' itu. Semoga kalian ketemu. Sekali diberi teguran, lantas berubah. Bukanlah kepada yang semua tahu, tapi dapat mengubah diri daripada kosong kepada sesuatu. Jalannya bukan mudah. Dihina, dicaci dan dimaki. Tiada jalan mudah untuk berubah mahupun untuk berjaya. Jangan pernah mengeluh dengan setiap teguran yang diberikan. Terus melangkah ke hadapan tanpa menoleh ke belakang. Sesalan hanya untuk masa lalu, bukan masa hadapan.