Kematian bernyawa - Jeehan (Fajar Pakeer, 2021)
Pertualangan memburu jasad. Ritual menanti jiwa. Sumpahan iblis melalui patung-patung itu telah membawa permainan terkutuk itu bersemadi selamanya. Namun, demi seorang sahabat, Kat dengan rela hati berusaha merungkai segala teka-teki yang bersarang di fikirannya. Vina pula semakin kuat rasa ingin tahu tentang rahsia yang disembunyikan oleh keturunannya. Nol terjebak dengan misteri yang sedang melilit dua sahabatnya. Pertemuan bertiga telah membongkar rahsia asal keturunan mereka. Walau sudah terpisah dek perubahan masa, tetapi Kat, Vina dan Nol nekad untuk menyudahkan cerita yang tidak selesai beratus tahun dahulu. "Kamu ni, sudah aku bilang, kita perlu pulang! Untuk mencari keturunanku!" - VINA "Korang pernah dengar tak pemburu hantu, legenda Melayu. Ala-ala Ven Helsing Melayu lagi." - NOL "Kata Mak Mah, jawapannya ada di Perigi Tujuh Puteri Palembang. Kita perlu ke sana." KAT Dapatkah Vina, Kat dan Nol merungkai misteri sebenar tentang patung ukiran yang hidup itu semua? Dan apakah hubung kait patung-patung itu dengan keturunan dan riwayat mereka dahulu? Apa yang sebenarnya patung-patung itu mahukan? Jasad atau Jiwa? Tidak akan tamat kisah aku selagi keturunanku masih mempunyai roh di dalam nyawanya.