Kenal untuk cinta biografi lengkap Rasulullah SAW - Alawi Al-Maliki, Sayyid Muhammad (Galeri Ilmu, 2019)
Kenal Untuk Cinta: Biografi Lengkap Rasulullah SAW adalah sebuah biografi yang padat dengan fakta ringkas tetapi lengkap mengenai Junjungan Mulia Nabi Muhammad SAW dan perjalanan hidup Baginda. Naskhah yang memberi gambaran kepada pembaca untuk menyelami kehidupan sebenar Rasulullah SAW sejak dari awal kelahiran sehinggalah kewafatan Baginda. Buku ini mengetengahkan serba-serbi maklumat tentang keperibadian dan kronologi perjalanan kehidupan Baginda Rasulullah SAW, lengkap berwarna berserta gambar-gambar yang menarik. Kenal Untuk Cinta: Biografi Lengkap Rasulullah SAW ini diterjemah dan dikemaskini daripada karya asalTarikh al-Hawadits wa al-Ahwal an-Nabawiyyah. Semoga setiap pembaca dapat mengenali lebih rapat dengan Baginda dan menambah rasa cinta terhadap Baginda SAW.