Pandemik kacau jiwa (PKP) #30 emosi : ujian atau hikmah - SisYoujae (Siri 30 wadah, 2021)
"Allah tidak menurunkan sesuatu penyakit melainkan diturunkan bersamanya penawar."(Hadis riwayat Bukhari)Didatangi UJIAN berdepan musim pandemik melakarkan 1001 kisah duka. Sebuah musibah yang tak mengecualikan sesiapa pun di atas muka bumi ini. Yang masih struggle, tertekan dan berasakan semuanya sangat membebankan... ketahuilah, anda tak berseorangan. Bangkit dan ubahlah langkah. #MoveOn Namun jika suasana ini dilihat dari sudut pandang HIKMAH, pasti lebih banyak nilai positif dapat menyuntik semangat diri. Ayuh nyahkan segala prasangka, sentimen buruk dan kekecewaan. #PembakarSemangat Topik ini mengetengahkan ragam emosi tatkala kita berhadapan dengan PKP, Covid-19 dan hal yang berkait. Mampukah kita kendalikannya? Atau tersasar dengan belaian emosi negatif? Moga dunia kembali indah, insya-Allah~