Jejak karbon Kuala Lumpur ke arah kehidupan hijau - Mastura Mahmud; Nurulakmar Idris (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2019)
Buku ini mencari jawapan terhadap persoalan apakah jejak karbon dioksida daripada kegiatan isi rumah serta penafasan manusia dapat diimbangi oleh kemampuan taman ruang hijau di Kuala Lumpur dalam menyerap pelepasan CO2 di enam zon strategik mengikut Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2020.