Tanda-tanda kiamat tanda kecil & tanda besar - Yusuf Bin Abdullah Bin Yusuf Al-Wabil MA (Al-Hidayah Publication, 2020)
Hari Kiamat sudah dekat, manusia semakin ramai dan bumi sudah semakin sempit. Ekonomi semakin meningkat dan pembangunan semakin pesat. Manusia berlumba-lumba membuat bangunan mewah dan tinggi, hutan ditebang dan alam sudah tidak seimbang lagi. Di samping itu rasa kasih sayang sesama manusia semakin hilang. Di mana-mana terjadi pembunuhan sehingga ada orang yang tergamak membunuh anaknya, begitu juga membunuh ayah atau ibunya. Sifat cemburu dan dengki semakin banyak bersarang dihati manusia, begitu juga sifat munafik dan ketidakjujuran. Itu semua merupakan tanda kiamat. Benarkah keadaan dunia sekarang sebagaimana yang digambarkan sedemikian rupa? Memang begitulah keadaannya sekarang ini. Tetapi yang menjadi persoalan sekarang ini, benarkah hari Kiamat sudah dekat? Namun ternyata sampai sekarang dunia belum kiamat. Kalau begitu apakah janji Rasulullah SAW tidak tepat atau kita yang salah dalam memahami kiamat yang dimaksudkan Rasulullah SAW itu? Oleh itu, marilah kita terus membaca buku ini sampai ke akhir. InysAllah kita akan temui jawapannya yang sebenar.