Politik untuk pemula - Wong, Ayman Rashdan (Patriots Publication Sdn Bhd, 2021)
Kalau anda berasa keliru dengan keadaan politik semasa, atau berasa bosan dengan perbahasan politik yang sekadar mengangkat pujaan dan menghina lawan pujaan masing-masing, buku ini akan membantu anda membina perspektif baharu dan segar tentang politik. Apakah punca kekacauan politik? Bagaimanakah untuk mewujudkan kerajaan yang stabil? Sejauh mana kita faham tentang sistem 'demokrasi berparlimen dengan raja berperlembagaan' yang diamalkan oleh negara kita? Mengapa ahli politik sukar menunaikan janji? Persoalan-persoalan ini hanya mampu dijawab jika kita mempunyai asas pengetahuan tentang institusi-institusi, ideologi-ideologi dan prinsip-prinsip dalam politik.